post by Nils Samuelsson |

Foder

snygg

Egentligen är det inte någon skillnad alls på vad man skall tänka på när man sköter en Skogskatt jämfört med andra kattraser. Det finns allmänna riktlinjer som gäller för alla katter.

Det är viktigt att fodret har den sammansättning av proteiner, mineraler och vitaminer som behövs för att katten skall må bra. Det finns idag en uppsjö av produkter att välja mellan på marknaden och det bästa brukar vara att tala med uppfödaren av Skogskatten i samband med att man köper sin kattunge. Ofta har uppfödaren bra koll på vilket foder som passar bäst för rasen.

Skogskatten är en stor och tung ras som kräver en hel del foder. Det kan ibland vara frestande att ge katten extra smakbitar från någon påse med extra goda snacks, men tänk på att en Skogskatt som väger för mycket inte mår så bra. Skogskatten är en aktiv ras, men alltför mycket godis kan göra att den ändå blir lite överviktig. Det finns en del kattleksaker som är mycket spännande för en Skogskatt. En del av dem innehåller godis som ramlar ut undan för undan när katten leker med den. Det här är naturligtvis mycket roligt för katten, men när den leker mycket med en sådan leksak kan det till slut bli för mycket mat. Hellre då att välja en leksak som innehåller en boll eller liknande. Det är ofta lika roligt för katten att försöka få tag på bollen som att försöka locka fram godis. Riktigt roliga kattsaker kan du hitta på http://www.supercat.se som också har mängder av andra produkter du kan behöva som ny kattägare. Här finns transportburar, selar, klösträd, matskålar och mycket, mycket mer.

Skogskatten älskar att klättra i träd så det kan vara en god idé att investera i ett klätterträd om man väljer att hålla sin Skogskatt som en innekatt. Det bästa för katten är naturligtvis att få röra sig fritt ute, men om det av någon anledning inte är möjligt bör man satsa på att utforma en stimulerande inredning i hemmet.